Ce cred foștii președinți ai PNL Hunedoara despre șansele de revigorare a filialei.

MUNTEAN: „I-aș bubui de le-ar sări capacele”

Actualul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, fost președinte al PNL Hunedoara (2002-2010), crede că un bun președinte trebuie să taxeze în fiecare zi greșelile adversarilor politici. Mircia Muntean mai crede că PNL trebuie să se ferească în această perioadă de cei care fac „non-combat”.

„Cel mai bun atu al președintelui este să fie puternic, hotărât și să arate în fiecare zi ce nu fac bine adversarii politici. Dacă asta nu ai înțeles, nu vei câștiga niciodată alegerile, niciun rând de alegeri. Spune astăzi cineva despre PSD ce nu face bine?! Niciunul nu este combativ ca Traian Băsescu sau ca Mircia Muntean. I-aș bubui de le-ar sări capacele, și pe unii și pe alții, dacă aș avea autoritatea unui președinte de partid”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Mircia Muntean.

Primarul Devei mai spune că viitoarea conducere a partidului pe care l-a condus timp de 8 ani trebuie să se mobilizeze pentru ca PSD să nu poată recupera terenul pierdut odată cu protestele din luna ianuarie. „(Social-democrații) Vor recâștiga terenul pierdut și vor ajunge la 60% dacă PNL va continua să facă non-combat. Trebuie opoziție, nu ca cei de la USR – care sunt începători, nu știu să stea în ghete, darămite să joace fotbal”, a adăugat Mircia Muntean.

MOLOȚ: „Nu pot spune că nu am regrete…”

Fostul președinte al PNL Hunedoara (2010-decembrie 2014), Mircea Moloț, susține că liberalii hunedoreni au ocazia să-și aleagă un președinte care să recredibilizeze partidul, dar că proiectul este unul de durată, care implică și un comportament politic de opoziție reală la actuala putere.

„Nu vreau să fac nicio referire la modelul de președinte de care are nevoie PNL. Cei mai mulți lideri politici sunt tineri, au putut să învețe – dacă au vrut – din ceea ce au făcut bine și rău foștii președinți. Trebuie să găsească numitorul comun care să readucă PNL-ul la ceea ce a fost: o organizație fruntașă pe țară, de care nu mi-e rușine că am condus-o. După ce am fost înlocuit așa cum am fost înlocuit de la conducere, vedem ce s-a întâmplat cu PNL-ul în județ și la nivel național. Chiar dacă acum sunt la un alt partid liberal, unde încerc să adun liberalii adevărați, nu pot spune că nu am regrete când văd cum se comportă PNL-ul”, a declarat pentru Hunedoara Liberă, Mircea Moloț.

Moloț și-a taxat foștii colegi și pentru că au acceptat un președinte interimar din Alba și spune că această atitudine îi va costa scump: „Au ajuns să fie conduși de lideri din alt județ, și nu dintr-o organizație puternică, așa cum se spune. PNL Hunedoara, înainte de marele PNL, era peste organizația din Alba. Au devenit puternici (vechii liberali din Alba, n.red.) după ce s-au unit cu PDL-ul, să nu fim ipocriți. Să vină unul, să-l accepte, pupincurism cât încape… Tare mi-e teamă că pe peneliși nu o să-i mai văd mulți ani de-acum încolo în fruntea județului”.

Fostul președinte nu a vrut să comenteze mai mult și nici să indice persoane care s-ar califica, în opinia sa, pentru funcția de președinte al PNL Hunedoara.

ȚÎMPĂU: „Nu sunt optimist”

Bogdan Țîmpău, președinte al PNL Hunedoara între decembrie 2014 și iulie 2016, este pesimist și nu crede că liberalii hunedoreni vor reuși să găsească un om potrivit pentru ca membrii partidului să fie din nou motivați.

„Nu sunt optimist. Nimic din ce s-a întâmplat de la întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare, modul în care a fost organizată campania electorală și perioada de după alegerile parlamentare, nu-mi dau niciun motiv de optimism. E un lucru bun că Roman (Florin Roman, n. red.) nu e printre ei (printre cei care ar putea fi aleși președinți, n. red.). Cel mai important este ca noua conducere să găsească o motivație pentru sutele de membri dezamăgiți”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Bogdan Țîmpău.

Fostul parlamentar mai spune că nu va candida la nicio funcție de conducere în interiorul PNL: „Nu voi candida la funcția de președinte, nu-mi doresc niciun fel de funcție. Urez de pe acum mult succes viitoarei echipe de conducere”.

ROMAN: „PNL Hunedoara – o organizație dificilă”

Președintele interimar al PNL Hunedoara (din iulie 2016 până în prezent), deputatul de Alba, Florin Roman, nu mai poate candida pentru șefia filialei, dar spune că va avea un cuvânt greu de spus în desemnarea noului președinte.

„Va trebui să fie un om cu experiență politică destul de serioasă pentru că organizația Hunedoara este destul de dificilă, nu-i o organizație ușoară. Ar trebui să nu fie un om cu simpatii sau interese economice în zona PSD sau ALDE, și mai cred că ar fi de preferat să aibă experiență în administrație – pentru că sunt 33 de primari cu care trebuie să lucrezi și, dacă nu vorbești limba lor, este destul de dificil să comunici cu primarii. Eu da, am identificat astfel de persoane, dar nu vreau să dau nume, pentru că nu vreau să mă implic în chestiunea internă. Dar voi avea și eu un cuvânt de spus la un moment dat…”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Florin Roman.

Actualul președinte interimar mai crede că prioritățile noului președinte trebuie să fie legate de organizarea internă și comunicare: „Refacerea structurii organizatorice de la nivelul fiecărei secții de votare, aici lucrurile au fost făcute în foarte multe locuri din pix și e nevoie de mult mai multă muncă și organizare. O altă problemă este de comunicare: comunică pe prea multe voci partidul. Mă refer la colegii noștri care, fiind liberali, sunt mai gureși. Uitați-vă că la ceilalți e mai liniște și se comunică, de regulă, printr-o sigură voce, pentru a avea un mesaj unitar”.

Persoana care va fi aleasă președinte al PNL Hunedoara va conduce organizația pentru un mandat de 4 ani.

2 răspunsuri

  1. Patru infractori. Deva se face de ris cu asemenea politicieni mizerabili si penali. Rusineeeeee

  2. PNL nu mai exista , doar PDL vopsit ! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus