Administratorul public al județului Hunedoara a urcat săptămâna trecută în Parâng pentru a evalua modul în care decurg lucrările la modernizarea drumului de acces spre zona turistică.

 

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a urcat săptămâna trecută în Parâng, pentru a evalua modul în care decurg lucrările la modernizarea drumului de acces spre zona turistică.

Este vorba de drumul cu bucluc a cărui licitație a întârziat 20 de luni din vina „specialiștilor în licitații” din Consiliul Județean, în frunte cu Lia Goanță – zisă icoana făcătoare și desfăcătoare de licitații – și Carmen Guran – doamna Zero centimetri pătrați de drum (Citește AICI cum MINTE Carmen Guran, dând vina pe constructori pentru întârziere).

Din păcate pentru el, Avram a fost introdus cu capul înainte în hora preocupaților și-a îngrijoraților din Consiliu. „Ceea ce am constatat este în măsură nu doar să ne nemulțumească, ci chiar să ne îngrijoreze. Personal, nu pot să înțeleg cum este posibil ca o firmă titrată cum este Strabag să nu acționeze aici decât cu un singur utilaj, iar lucrările să fie mult sub graficul asumat prin contractul semnat cu Consiliul Județean, asta în condițiile în care vremea este foarte bună pentru acest tip de lucrări” – ne spune Costel Avram.

Păi bine, domnule administrator public, acestea sunt lamentări de simplu cetățean care plătește taxe și impozite (ca să aibă, vorba aia, specialiștii dumneavoastră din Consiliu bugete mari și salarii nesimțite să se „ocupe” de proiecte). Dumneavoastră, ca administrator al județului, sunteți acolo să preîntâmpinați astfel de probleme sau, după caz, să ne comunicați cum le-ați rezolvat și ce măsuri administrative ați luat vizavi de subordonații care nu și-au făcut treaba.

Dacă tot vă îngrijorează soarta acestui drum, vă spunem noi de unde trebuia să începeți: înainte de a certa firma Strabag, era cazul să vă rezolvați problemele din propria ogradă. Poate ne lămuriți și pe noi, măcar în al 12-lea ceas, cum a fost cu licitația și cine sunt vinovații din CJ Hunedoara, iar apoi să faceți o conferință de presă în care să cereți scuze locuitorilor din Valea Jiului în numele „specialiștilor” din Consiliu care și-au bătut joc de acest drum „foarte important” – SINGURUL proiect de infrastructură mare de care „s-a ocupat” CJ în ultimii 2 ani. (Apropo, să vă reamintim cum au fost „sancționați” angajații dumneavoastră care au lungit licitația, ca nu cumva să aibă parte cetățenii de acest drum? Cu calificativul „Foarte Bine”!)

Culmea este că, din poziția celor care au avut grijă de acest „proiect strategic”, oficialii din Consiliu sar acum la gâtul Strabag, că se mișcă greu cu șantierul drumului. Serios, domnilor (dar mai ales doamnelor) din CJ? Compania care construiește autostrăzi și mari lucrări de infrastructură în toată Europa este țapul vostru ispășitor…?! Mai mult, surse neoficiale din cadrul Strabag ne-au asigurat că nu există niciun motiv real de îngrijorare: drumul va fi gata întocmai și la timp.

Chiar așa, domnule Avram, poate ne spuneți ce scrie în contractul negociat de specialiștii dumneavoastră la capitolul penalități de întârziere față de graficul lucrărilor (dacă aveți astfel de clauze!) și cum le aplicați. Pentru că, dacă Doamne-ferește, nu sunt prevăzute penalități de întârziere, atunci ar trebui să le acordați angajaților din CJ calificativul „Excepțional” pe viață (precum și o primă consistentă – din banii oamenilor care așteaptă de aproape 2 ani să demareze lucrarea), iar demersul dumneavostră este unul, pe cât de inutil, pe atât de ridicol: o simplă campanie de imagine!

 

2 răspunsuri

  1. cosmina_ilie@gmai.com' Cosmina Ilie spune:

    Voi vedeți cât de pătrunși de importanța momentului sunt oamenii? Doi se uită pe dealuri, unul e pe Facebook, restul îți lustruiesc pantofii cu privirea. Implicare nu glumă!

  2. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

    Nu cred ca domnul Costel Avram vrea sa faca campanie de imagine pe el il stim un om serios si puternic (de cuvant) dar sa intelegem noi cei din valea jiului ca niste doamne din CJH (platite bine din bani nostri publici) a facut in asa fel sa se amane inceperea lucrarilor la drumul judetean din Parang 2 ani de zile cu lungirea sub diferite motive a licitatiei . Dar oare pe aceste doamne cine le-a invatat sa faca asta ??? Oare sa fie cei din conducerea pe care valea jiului i-a votat (PSD) 28 ani la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … ??? Si cetateni vaii jiului platesc taxe si impozite in fiecare an !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus