Camera de Conturi Timiș susține că SC PROSERV SA Hunedoara a încasat aproape 4 miliarde de lei vechi pentru lucrări suplimentare nejustificate.

În luna martie a anului 2010, SC PROSERV SA Hunedoara, societate administrată la acea vreme de Carmen Hărău (în prezent deputat PNL de Hunedoara), a câștigat licitația pentru realizarea proiectului „Reabilitare Conac Sinersig – extindere – Centrul de Recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrică Sinersig” (comuna Boldur, jud. Timiș). Beneficiarul proiectului în valoare de 6.279.098 RON este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Timiș condus la acea vreme de Constantin Ostaficiuc (în prezent trimis în judecată de DNA în două dosare pentru fapte de corupție). Contractul a avut termen de execuție a lucrărilor de reabilitare și extindere de 37 de luni.

În 2014, un control al inspectorilor de la Curtea de Conturi a stabilit că DGASPC Timiș a făcut plăţi suplimentare nejustificate în valoare de aproape 400.000 de lei, pe care autoritatea contractantă a fost obligată să le recupereze în instanţă. Acţiunea în justiţie a fost demarată în același an, când DGASPC Timiş a solicitat magistraților să să constate existența debitului în valoare de 390.244,02 lei reprezentând prejudiciul rezultat din lucrări de investiții, acceptate nejustificat la plată, recepționate și decontate în plus în contractul de lucrări. Practic, este vorba de lucrări suplimentare executate de societatea condusă la acea vreme de Carmen Hărău.

Reprezentanții DGASPC Timiș au confirmat oficial obiectul dosarului care se află pe rolul instanței. Printr-un răspuns la o solicitare formulată de Hunedoara Liberă, Serviciul de Comunicare ne-a transmis că DGASPC Timiș a solicitat instanței să se pronunțe cu privire la plata debitului reprezentând prejudiciul rezultat din lucrări de investiții acceptate nejustificat la plată, recepționate și decontate în plus.

raspuns Asociatia Hunedoara Libera pub

Tribunalul Hunedoara, ca primă instanță sesizată, a pronunțat o soluție parțial favorabilă SC PROSERV SA Hunedoara.

„Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional DGASPC Timiş să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara suma de 279.508,17 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate suplimentar şi neachitată. Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional suma de 6401 lei, cheltuieli de judecată”, se arată în soluția pronunțată de judecătorii hunedoreni în luna martie a anului trecut.

Reprezentanții DGASPC Timiș au făcut însă recurs față de această soluție. Solicitarea s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia unde, surpriză, judecătorii au admis recursul și au trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara.

„Admite recursul declarat de pârâta DGASPC Timiş împotriva sentinței nr. 313/CA/12.03.2015 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Hunedoara. Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă”, se arată în soluția dată de Curtea de Apel Alba Iulia la data de 19 februarie 2016.  

Judecătorul desemnat să soluționeze acest dosar la Tribunalul Hunedoara, Ioan Drăgan, s-a abținut, așa că dosarul va ajunge pe masa altui magistrat.

„Ia act de abţinerea d-lui judecător Drăgan Ioan de la judecarea dosarului nr. 5411/97/2014* al Tribunalului Hunedoara”, se arată în încheierea din data de 14 aprilie 2016. 

5 răspunsuri

  1. chiparosultontonel@gmail.com' Chiparosul spune:

    He, he, he…asta este doar asa ca sa vada lumea! Praf in ochi!!!

  2. Cristian1985@yahoo.com' Cristi Hurjui spune:

    Doar 300.000 de lei cand ea a incalcat legea pentru milioane de lei ….frumos si felicitari domnilor judecatori.

  3. doar nu o sa ramana PNL fara sponsor… apa de ploaie!!!

  4. Asta inseamna sa ai bani, scapi usor cu toate…restul banilor unde sunt? La cine au ajuns? La familie in conturi? :-))

  5. Pingback: Carmen Hărău somează Hunedoara Liberă: „Să dispară articolele de pe site!” - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus