Comitetul Executiv al FRF a aprobat in sedinta de luni introducerea fair-play-ului financiar pentru Liga I, care prevede monitorizarea cluburilor in ceea ce priveste datoriile restante catre alte grupari si angajati, informeaza site-ul oficial al federatiei, citat de Mediafax.

Membrii CEx. au decis ca se sanctioneaza cu depunctare incalcarea cerintelor de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I, incepand cu procesul de monitorizare pentru sezonul competitional 2015-2016.

Daca la data de 30 septembrie clubul licentiat nu va face dovada achitarii datoriilor financiare restante catre cluburi si catre angajati, inregistrate pana la data de 30 iunie, clubul respectiv va fi sanctionat cu un punct. Daca nici la data de 31 octombrie clubul licentiat nu va face dovada achitarii acelor datorii inregistrate la 30 iunie, clubul respectiv va fi sanctionat cu doua puncte.

Sanctiunile cu deducerea punctelor pentru incalcarea cerintelor de monitorizare financiara vor fi dictate de Comisia de Disciplina si Etica a FRF, la solicitarea Directorului de licentiere si vor fi aplicate cluburilor din Liga I, incepand cu sezonul competitional 2015-2016.

Conform noului regulament de licentiere si monitorizare financiara a cluburilor, se sanctioneaza cu penalitate financiara si/sau cu deducerea punctelor, incalcarea cerintelor minime pentru acordarea licentei de Liga I, incepand cu sezonul competitional 2015-2016. Penalitatea financiara va avea o valoare cuprinsa intre 5.000 – 50.000 lei, in functie de importanta cerintei neindeplinite de la criteriile: sportive, infrastructura, personal si juridice.

Deducerea punctelor se va aplica pentru neindeplinirea cerintelor criteriului financiar privind achitarea datoriilor financiare restante catre alte cluburi si catre angajati. Se va aplica o penalitate de trei puncte daca, pana la data de 30 aprilie, clubul solicitant de licenta nu va demonstra ca a achitat datoriile financiare restante la 31 martie catre alte cluburi din activitatea de transfer a jucatorilor. De asemenea, se va aplica o penalitate de trei puncte daca, pana la data de 30 aprilie, clubul solicitant de licenta nu va demonstra ca a achitat datoriile financiare restante la 31 martie catre angajati. Comisia de apel poate reduce penalitatea financiara la jumatate, daca pana la termenul-limita de apel solicitantul de licenta face dovada indeplinirii cerintelor minime pentru acordarea licentei de Liga I.

Comisia de apel poate reduce sanctiunea cu un punct, daca solicitantul de licenta face dovada indeplinirii cerintelor minime financiare pentru acordarea licentei de Liga I, pana la termenul-limita de apel. In cazul in care clubul solicitant de licenta nu face dovada indeplinirii cerintelor minime financiare pentru acordarea licentei de Liga I, pana la termenul-limita de apel, Comisia de apel poate sanctiona cu inca un punct deducere incalcarea cerintelor minime financiare, cu exceptia cerintelor de la articolul 45, pentru care va refuza licenta.

Comitetul Executiv a stabilit data de 30 aprilie ca termen-limita pentru achitarea datoriilor financiare restante catre alte cluburi si catre angajati, inregistrate la data de 31 martie pentru acordarea licentei de Liga I, incepand cu procesul de licentiere pentru sezonul competitional 2015-2016.

In ceea ce priveste insolventa, Comitetul Executiv a decis sanctionarea cu deducerea a sase puncte a cluburilor care intra in aceasta procedura, dupa data de 1 iulie 2015, începând cu sezonul competitional 2015-2016. Sanctiunea opereaza numai pentru cluburile care participa la campionatul national Liga I si va fi aplicata in sezonul pentru care solicita licenta. De exemplu, daca un club care are dreptul sportiv sa participe la campionatul national Liga I in sezonul 2016-2017, dar a intrat în insolventa dupa data de 1 iulie 2015, va fi sanctionat cu 6 puncte deducere din clasamentul pentru sezonul competitional 2016-2017.

Sanctionarea cu depunctarea si/sau penalitati financiare opereaza numai pentru cluburile care participa in Liga I, in sezonul pentru care s-a acordat licenta cu sanctiuni, se mai precizeaza în comunicatul semnat de Administratia de Licentiere a FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus